‘Management zonder ziel is een epidemie geworden’ volgens Henry Mintzberg na een halve eeuw van onderzoek.
Wat mij betreft is dat niet alleen management zonder ziel, ik zie het overal. Alle perfecte plaatjes op insta, het standaard antwoord ‘goed’ als je vraagt hoe het gaat. Geen ziel.
Onlangs werd ik voorgesteld bij een klant te Utrecht door een bevriende relatie. We gingen daar samen op de koffie. Daar, achter gesloten deuren, was een woordenwisseling aan de gang. Die gesloten deuren hadden hun functie gedeeltelijk verloren, laten we het zo zeggen, de tijd van redelijkheid en argumenten was voorbij.
De volgende dag werd ik gebeld. Met excuses. Waarom? Nou, vanwege de ‘ruzie’. Mijn reactie was enigszins verbouwereerd; wij hebben toch geen ruzie gemaakt? En zelfs als dat zo was, shit happens.
Bij BIQQL robotiseren we graag. Maar dat doen we met processen, niet met mensen. Systemen zijn ondersteunend om mensen te laten floreren. Daar doen we het voor.
Dus als je wilt werken met of bij BIQQL; hier alvast een disclaimer. We hebben ook wel eens ‘gedoe’, soms met een doel, soms omdat we gewoon niet onze dag hebben. Jij toch ook wel eens?
We gaan er prat op dat we met regelmaat ‘nee’ zeggen tegen medewerkers of klanten, dat doen we niet altijd even tactisch. We komen er samen altijd weer uit.
En zo zijn er nog wel meer dingen. Sommige noemen doet eigenaardigheden, wij noemen het kwaliteiten. Nederlands grootste goeroe, Johan Cruijff, zag het goed ‘Ieder voordeel heeft zijn nadeel’.
Bij BIQQL zijn we nooit uitgeleerd. We vragen altijd feedback wat er goed gegaan is en wat er beter kan. Wat altijd terugkomt is dat wij prettig zijn om mee samen te werken. Uiteindelijk het belangrijkste van co-creatie; samen doelen bereiken. Dank daarvoor.
Wat we beter kunnen doen horen we graag van jou als je hier komt werken of dat je met ons gaat werken. Wie weet wat we van jullie kunnen leren, visa versa.
Wees welkom!
Het artikel uit het FD wat aanleiding gegeven heeft voor bovenstaande blog: https://fd.nl/bedrijfsleven/1508916/management-zonder-ziel-is-een-epidemie-geworden