Hoe dan?

Vorige week heb ik in mijn blog geschreven over de beperkte mate van digitale innovatie bij mensen, vaak niet vanwege henzelf.

In het Financieel Dagblad las ik dat Nederland de meest digitaal vaardige medewerkers van Europa heeft. Deze vaardigheid zou de innovatie toch moeten stimuleren? Waar ligt dan het struikelblok?

Is het de dagelijkse hectiek? Hierover schreef ik eerder al een blog genaamd ‘Mogen wij je even storen?’. Handmatige taken, onvolledige informatie en gebrekkige software zijn bronnen van frustratie voor medewerkers en remmen de groei van je bedrijf af.

Het is tegenstrijdig dat uit ander onderzoek blijkt dat werkgevers het gebrek aan digitale vaardigheden bij hun medewerkers als de grootste uitdaging zien voor innovatie.

Kort samengevat: blablabla, hoe doorbreken we deze impasse? Door simpelweg te handelen. JUST DO IT, zoals ik al in mijn blog van 9 maanden geleden schreef…

Het lijkt nu bijna alsof ik alle wijsheid in pacht heb. Schuilt er dan toch een beetje ‘Johan Derksen’ in mij? Ik vrees dat veel ondernemers en managers een zekere mate van koppigheid vertonen en zichzelf als ‘het orakel’ beschouwen. Dit belemmert onszelf en onze bedrijven in de weg naar innovatie.

Waar wil ik met deze blog naartoe? Heel eenvoudig: zoek een klankbord, ook buiten je bedrijf, over de mogelijkheden van digitale innovatie. Bij voorkeur met ons. Dat zal helpen om de eerder genoemde impasse te doorbreken. We hebben er verstand van en vinden het leuk om te helpen.

Wat wil je nog meer?

Gebruikte artikelen:

FD:
https://lnkd.in/gUYD5pf4
Voor de eerste 10 lezers is dit artikel beschikbaar. Het gezegde is ‘in de krant van gister verpakt men vis’ -> nieuws is snel oud en vergeten. Niet in 2024 en voor het FD, die hergebruikt gewoon een publiek onderzoek van het CBS uit november 2023 https://lnkd.in/gMECwt6z voor lezer 11 en verder 😊

Digitale vaardigheden belemmering innovatie:
https://lnkd.in/g7HVty4K