Over ons

Ontstaan

Hoe ontstaat een bedrijf? Toch wel een beetje door ‘arrogantie’ van creatieve geesten die denken dat ze het anders of beter kunnen. Hoe dat zit met BIQQL (spreek uit als ‘biqqel’)? Een korte kennismaking met Daan Leenders en Ernst Merks, beiden ervaren ondernemers. In 2022 richtten zij het Nijmeegse bedrijf op.

IT-optimalisatie voor het mkb

Daan: “Als je kijkt hoe medewerkers operationeel en met IT werken, dan is daar vaak echt flinke verbetering mogelijk. Bij multinationals heb ik met mijn vorige bedrijven BI-, App- en RPA-oplossingen geleverd. Dat gaan we met BIQQL in het mkb doen, de motor van onze economie. Het Microsoft Power Platform leent zich hier uitstekend voor.”

Dagelijks werk kan slimmer (en leuker)

Ernst: “De afgelopen 25 jaar heb ik bedrijven geholpen met goede infrastructuur. Er zijn enorme slagen gemaakt, en de meeste bedrijven zijn over naar Microsoft 365. Maar met Word & Excel verdient BV Nederland haar geld niet. Tijd dus voor een volgende stap. Het leuker maken van dagelijks werk door het automatiseren van repeterende, saaie en foutgevoelige werkzaamheden.”

Tevreden medewerkers, tevreden klanten

Daan & Ernst hebben dezelfde ondernemersfilosofie: tevreden medewerkers zorgen voor tevreden klanten, wat leidt tot een succesvol bedrijf. Deze filosofie is zowel van toepassing op BIQQL zelf als onze klanten: met onze oplossingen maken we het werk van de medewerkers van onze klanten beter en leuker. Met als resultaat dat BIQQL en klant beide succesvol worden.

Groeiend bedrijf

Mooie woorden van ondernemers die bedrijven met tientallen medewerkers gemanaged hebben. Ook die begonnen ooit klein. Daan en Ernst: “BIQQL is een jong bedrijf ‘in de groei’ met een mooie mix van eigen medewerkers en een flexibele schil. Voor 2025 is het doel een team met minimaal 15 tot 20 medewerkers te hebben. Waarom? Dan heb je een ideaal team om de beste oplossingen te bouwen. Dan vinden medewerkers het leuk, en zien ze direct hun eigen inbreng.”

Hoe we dat gaan realiseren?

Door een werkklimaat te realiseren dat medewerkers prettig vinden. Dat begint bij je intentie: niet rijk willen worden, maar klanten willen helpen. Jezelf kunnen specialiseren, ergens héél goed in worden. Samen met je team groeien, richting bepalen, ondernemen, successen vieren en tegenslagen verwerken. Door je medewerkers dezelfde kansen te bieden als je zelf gehad hebt; zoals de mogelijkheid om zelf ondernemer of partner te worden.

En door klanten aan je te binden die bij je passen. Samenwerken is van doorslaggevend belang voor het succes van onze toepassingen. We leveren één merk en gebruiken één platform. Toch is het kennisgebied groot. Dat geldt ook voor de diversiteit van de markt. Om te zorgen dat we de juiste mens op de juiste plek hebben, maken we ook gebruik van een groot netwerk van specialisten. Naast onze eigen mensen hebben wij toegang tot tientallen Power Platform-specialisten. Zo zorgen we voor de beste match voor onze medewerkers, partners en klanten.

Negatieve werkdruk verlagen

Onze CO₂-footprint is beperkt. Uiteraard doen we er alles aan deze nog verder te beperken, maar daar is voor ons weinig winst te behalen.

De echte winst? Die schuilt op het gebied van sociale innovatie. Iedereen heeft te maken met de perikelen van deze tijd: tekort aan medewerkers, werkdruk, uitval. Onderzoeken hebben aangetoond dat één op de zes medewerkers last heeft van burn-outklachten. Met onze oplossingen kunnen we negatieve werkdruk (dé oorzaak van burn-outs) verminderen. Fijn voor medewerker én werkgever!

Repeterende handmatige taken kunnen we automatiseren, zodat medewerkers hun handen vrijmaken voor wat er echt toe doet, bijvoorbeeld innovatie. Zelfontplooiing, één van de drie pijlers onder intrinsieke motivatie. Daar worden mensen blij van.