Microsoft Power Platform

Wat is het Power Platform

Het Microsoft Power Platform is een laagdrempelig low-code ontwikkelplatform waarmee gebruikers snel apps kunnen implementeren, processen kunnen automatiseren en bedrijfsdata kunnen visualiseren. Allemaal naadloos geïntegreerd met bestaande functionaliteit en bedrijfsoplossingen in de Microsoft 365 omgeving.

Het platform wordt ook door Microsoft zelf gebruikt om hun eigen toepassingen Dynamics 365 Sales, Service, Field Service, Marketing en Talent te bouwen. Dit betekent dat deze toepassingen op het eigen platform worden gebouwd. Organisaties kunnen hun eigen bedrijfsbrede toepassingen bouwen met dezelfde technologie. Individuele gebruikers en teams binnen jullie organisatie kunnen ook persoonlijke of teamproductiviteitstoepassingen bouwen zonder code of met weinig code.

 
 

De onderdelen

Het Power Platform bestaat uit de vijf componenten Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Pages en Copilot Studio ondersteund door een aantal features zoals een set van honderden Data connectors, AI Builder, Dataverse, Power Fx en Managed Environments. Samen vormen deze een zeer krachtig geïntegreerd applicatieplatform.

  

Power Apps

Power Apps biedt een snelle low-code ontwikkelingsomgeving voor het bouwen van maatwerk applicaties. Het is een complete suite van apps, services, connectoren en een schaalbaar data service en platform. Met Power Apps kan je snel apps bouwen die verbinding maken met bestaande gegevens die zijn opgeslagen in het onderliggende dataplatform (Microsoft Dataverse) of in verschillende andere online en on-premise gegevensbronnen (zoals SharePoint, Microsoft 365, Dynamics 365, SQL Server, Excel, enzovoort).

Applicaties gebouwd met Power Apps bieden rijke business logic en workflow mogelijkheden om handmatige bedrijfsprocessen om te zetten in digitale, geautomatiseerde processen. Bovendien hebben Power Apps een ‘responsive design’ en kunnen daardoor naadloos in elke browser en op mobiele apparaten (telefoon of tablet) draaien.

De meeste out-of-the-box oplossingen voldoen niet exact aan de zakelijke behoeften of integreren niet goed met andere zakelijke programma’s. Power Apps vergemakkelijkt gebruikers in applicatie ontwikkeling met een eenvoudige interface, zodat elke zakelijke gebruiker of professionele ontwikkelaar aangepaste applicaties kan bouwen.

 • Maak zelf snel web en mobile geoptimaliseerde apps zonder  enige ontwikkelkennis.
 • Verbind en visualiseer gegevens van jullie bedrijfsapplicaties zoals Dynamics 365 en Office 365.
 • Visualiseer belangrijke gegevens in een intuïtieve app voor eenvoudige gegevensinvoer.

Ga naar de Microsoft Power Apps website voor meer informatie.

Met Power Automate kunnen gebruikers geautomatiseerde workflows creëren tussen applicaties en services. Het helpt bij het automatiseren van bedrijfsprocessen en repetitieve en monotone taken door het creëren van enterprise-grade procesautomatisering. De unieke en eenvoudig te gebruiken interface stelt gebruikers van elk niveau in staat om allerlei werktaken te automatiseren. Hierdoor wordt de gebruikerservaring verbeterd en tijd besteed waar die het meest nodig is.

 • Gebruik voorgedefinieerde automatiseringssjablonen voor meest gebruikelijke automatiseringstaken.
 • Maak je eigen automatisering door apps en data te koppelen.
 • Stel triggers, waarschuwingen, geautomatiseerde e-mails, pushmeldingen en meer in, zonder codering en in enkele minute.
 • Automatiseer taken op een lokale computer, zoals bijvoorbeeld het kopiëren naar en berekenen van gegevens in Excel.
Ga naar de Microsoft Power Automate website voor meer informatie.
 

Power BI

Power BI (Business Intelligence) is een verzameling softwareservices, apps en data connectors die samenwerken om data inzichtelijk te maken en te analyseren. Het kan die inzichten delen via rapportages en dashboards om snelle, goed onderbouwde beslissingen mogelijk te maken. Power BI is schaalbaar binnen een organisatie en heeft ingebouwde governance en beveiliging waardoor bedrijven zich kunnen richten op het gebruik van gegevens in plaats van het beheer ervan.

Je kan Power BI beschouwen als de analyse- en rapportagetool van het Microsoft Power Platform. Het neemt bedrijfsgegevens en stelt je in staat deze weer te geven op een manier die voor gebruikers het meest zinvol is.

 • Maak verbinding met Microsoft, cloudservices van derden en lokale gegevensbronnen.
 • Manipuleer gegevens gemakkelijk en creëer visuele elementen om gegevens in een gemakkelijk te begrijpen formaat te presenteren.
 • Gebruik natuurlijke taal om gegevens op te vragen en resultaten te verkrijgen.
 • Analyseer complexe gegevens om in controle te zijn en continue te verbeteren.

Ga naar de Microsoft Power BI website voor meer informatie.

 

Microsoft Power Pages is een veilig, low-code software-as-a-service (SaaS) platform voor het maken, hosten en beheren van moderne websites die naadloos werken op verschillende webbrowsers en apparaten. Bouw snel externe zakelijke websites, bewaar en beheer je data op een veilige manier en ontwikkel professionele oplossingen voor je klanten door Power Pages te combineren met andere Microsoft Power Platform-producten.

 • Helpt bij het snel ontwikkelen van low-code, volledig functionerende apps voor externe gebruikers.
 • Aanpasbare sjablonen vol geavanceerde functies, met voorbeeldgegevens om de functionaliteit te testen.
 • Uitgebreide ontwikkel en design omgeving te gebruiken door low-code programmeurs en professionele ontwikkelaars.
 • Draait op Microsoft Azure met encryptie en gebruikersrollen om informatie te beveiligen.
Ga naar de Microsoft Power Pages website voor meer informatie.
 
 
 

Copilot Studio stelt iedereen in staat om krachtige gestuurde chatbots of copilots te maken voor uiteenlopende verzoeken, van het geven van eenvoudige antwoorden op veelvoorkomende vragen tot het oplossen van problemen waarvoor complexe conversaties en generatieve AI nodig zijn. Deze bots kunnen eenvoudig worden gemaakt met behulp van een intuïtieve grafische no-code interface. Zonder dat daar datawetenschappers of ontwikkelaars voor nodig zijn. Dit minimaliseert de IT-inspanning doordat de materiedeskundigen zelf in staat zijn hun eigen chatbots te bouwen en te onderhouden.

Copilot Studio maakt deel uit van Microsoft Power Platform, dus de integratie in bestaande systemen is gestroomlijnd met out-of-the-box integratie met Power Automate en zijn ecosystemen van honderden data connectoren. Gebruikers kunnen gebruik maken van bestaande flows die zijn gemaakt in hun Power Apps omgeving of ze kunnen zelf een flow maken binnen Copilot Studio.

Ga naar de Microsoft Copilot Studio website voor meer informatie.

Met connectoren kunnen apps, gegevens en apparaten in de cloud met elkaar worden verbonden. Connectoren zijn de brug waarover informatie en acties worden uitgewisseld tussen het Power Platform en externe systemen en services. Het biedt gebruikers een manier om makkelijk gebruik te maken van een set vooraf gebouwde acties en triggers om binnen hun apps en workflows gebruik te maken van de externe systemen.

Met het grote ecosysteem van beschikbare software as a service (SaaS)-connectoren kunnen apps, gegevens en apparaten in de cloud met elkaar samenwerken. Voorbeelden van populaire connectoren zijn Salesforce, Office 365, Twitter, Dropbox, Google-diensten en meer.

Ga naar de Microsoft Power Platform Connectoren website voor meer informatie.

Met AI Builder kunnen gebruikers en ontwikkelaars kunstmatige intelligentie toevoegen aan de Power Apps en Power Automate workflows die zij maken en gebruiken. AI Builder is een kant-en-klare oplossing waarmee eenvoudig kunstmatige intelligentie toegevoegd kan worden aan jullie workflows en apps en uitkomsten voorspeld kunnen worden om de bedrijfsprestaties te helpen verbeteren zonder data science kennis en zonder code te schrijven.

Bovendien maakt AI Builder binaire classificatie eenvoudiger en handiger. Gegevensclassificatie variërend van binaire classificatie, tekstclassificatie, objectdetectie en formulierverwerking vereenvoudigt het proces. Deze classificatiemodellen detecteren aangeleerde patronen in nieuwe gegevens om toekomstige uitkomsten te voorspellen.

Gebruik bijvoorbeeld slimme documentautomatisering om snel elk type document te verwerken. Met AI Builder haal je data uit documenten die via e-mail zijn binnengekomen, coördineer je het proces met Power Automate en bied je mogelijkheden voor beoordelingen en goedkeuringen  aan met Power Apps.

Ga naar de Microsoft AI Builder website voor meer informatie.

Microsoft Dataverse is een schaalbaar dataservice- en app-platform waarmee gebruikers gegevens uit meerdere bronnen veilig kunnen opslaan, beheren en gebruiken in het Power Platform. Het stelt hen in staat die gegevens te integreren in zakelijke toepassingen met behulp van een uniform gemeenschappelijk datamodel om daarmee gebruikersgemak en consistentie te garanderen.

Dankzij de volledige uitbreidbaarheid van het Microsoft Power Platform kunnen ontwikkelaars gemakkelijk en snel gebruik maken van maatwerktabellen en kant-en-klare gemeenschappelijke tabellen, uitgebreide kenmerken, semantische betekenissen en een open ecosysteem op basis van het Common Data Model. Doordat Dataverse gebruik maakt van de robuuste Azure infrastructuur kunnen organisaties die voor Dataverse kiezen erop vertrouwen dat het wereldwijd beschikbaar, compliant, schaalbaar en veilig is.

 • Eenvoudig te beheren: zowel de metadata als de gegevens worden in de cloud opgeslagen.
 • Eenvoudig te beveiligen: gegevens worden veilig opgeslagen, zodat gebruikers ze alleen kunnen zien als ze de juiste toegang hebben. Met rolgebaseerde beveiliging kan je de toegang tot tabellen voor verschillende gebruikers binnen jullie organisatie regelen.
 • Toegang tot jullie Dynamics 365-gegevens: gegevens van jullie Dynamics 365-applicaties worden ook binnen Dataverse opgeslagen, zodat je snel apps kan bouwen die jullie Dynamics 365-gegevens gebruiken en jullie apps kunt uitbreiden met Power Apps.
 • Rijke metadata: datatypes en relaties worden direct binnen Power Apps gebruikt.
 • Logica en validatie: definieer berekende kolommen, business rules, workflows en business process flows om datakwaliteit te garanderen en bedrijfsprocessen aan te sturen.
 • Productiviteitstools: tabellen zijn beschikbaar binnen de invoegtoepassingen voor Microsoft Excel om de productiviteit te verhogen en de toegankelijkheid van gegevens te waarborgen.
Ga naar de Microsoft Dataverse website voor meer informatie.