De veelzijdigheid van het Microsoft Power Platform: een duik in de praktijk

De veelzijdigheid van het Microsoft Power Platform: een duik in de praktijk

Samen met onze klanten benutten we de kracht van Microsoft Power-oplossingen, en transformeren we hun bedrijfsprocessen. Daarbij worden we dagelijks verrast door de creativiteit van onze klanten. In deze blog drie interessante voorbeelden.

Automatisering personeelsmanagement

Een grote levensmiddelenproducent werkt met veel ingehuurde medewerkers (uitzendkrachten). Ze hebben meer dan duizend mutaties per jaar. Het verwerken van deze mutaties is nu nog een enorme klus, met Excel-sheets, e-mailstromen en bijlagen. Gegevens worden handmatig ingevoerd in twee systemen. Met behulp van het Power Platform, de ambassadeurs op de afdeling en onze ondersteuning gaan we dit proces automatiseren voor de drukke wintermaanden (waarin de meeste mutaties plaatsvinden). Zo krijgt P&O extra tijd voor de taken die alle aandacht kunnen gebruiken en waar het écht om gaat: het welzijn van medewerkers.

Het automatiseren van een automatiseerder

Een derde voorbeeld: Onze partner TIGIT, een Microsoft Service Provider, rapporteert maandelijks over haar prestaties,  (SLA Rapportage). Deze informatie komt uit verschillende systemen en wordt handmatig samengevoegd en leesbaar gemaakt. Een tijdrovend proces. Kan dit worden geautomatiseerd? Zeker weten! Voorheen waren er vijf medewerkers betrokken bij het maken van een rapportage, wat resulteerde in langere doorlooptijden en dagen werk. Nu kan één medewerker met één druk op de knop dezelfde informatie verzamelen en delen. En het resultaat is van betere kwaliteit, zowel qua inhoud als opmaak. Met TIGIT gaan we onze samenwerking uitbreiden door gezamenlijk hun klanten te gaan helpen met digitalisering.

Productschade herkennen met AI

Last but not least, volgende week starten we met een project voor beeldclassificatie op basis van AI. Het betreft EKRO, marktleider in kalfsvleesproducten. Als een product schade heeft, leren we de app om schade te herkennen, te categoriseren en vervolgacties te initiëren (zoals de keuze voor welk eindproduct het vlees wordt gebruikt). Met deze informatie kan er sneller worden ingegrepen en nog belangrijker, door betere informatievoorziening kunnen schades worden voorkomen.

Een duik in jullie mogelijkheden?

Papierwerk, handmatige bewerkingen en overtikwerk zijn passé met het Microsoft Power Platform. Wil je bedrijfsgegevens ook slimmer benutten? Een op maat gemaakte app lanceren, zonder te hoeven vertrouwen op complexe programmeercode? Of processen automatiseren? De innovatieve tools van het platform bieden ook jouw organisatie veel verbeterkansen. Benieuwd welke? BIQQL duikt ook graag in jullie mogelijkheden. Eén ouderwets telefoontje of mailtje en we zitten om tafel.