“Dat hebben ze op kantoor bedacht, maar voor ons werkt het niet. Maar ja, we doen het er maar mee.”

Een veel gehoorde uitspraak bij de implementatie van nieuwe processen en nieuwe werkwijzen. Dat is natuurlijk wat we als Microsoft Power Platform specialist exact wat we NIET willen horen.

Waarom gaat dit in de praktijk vaak mis?
– Bedrijven kennen hun eigen mensen en processen. Ook weten ze vaak wel waar het beter kan.
– Vraag je het op te schrijven, dan krijg je een half A4’tje met kreten.

Dit A4tje moet in Excel de processen voorstellen en vaak krijgen we er ook een heel verhaal bij. Meestal met een vleugje frustratie omringd.

Het totaalplaatje ontbreekt en dat geeft onvrede. Het voelt alsof er maar wat wordt aangerommeld, terwijl dat in feite niet het geval is.

Het mooie is, dat wij van BIQQL dat totaalplaatje in no-time zien. En dat niet alleen. Wij worden helemaal blij om jullie te helpen deze processen uit te vragen, in kaart te brengen en te klankborden.

Zo weten we zeker dat we de mensen en hun werkwijze perfect in kaart hebben, de knelpunten kunnen duiden en kunnen kwantificeren (de pijn voelen).

We worden er simpelweg gelukkig van het bouwen van mooie software, zodat het weer gaat vliegen.

Tijdens het ontwikkeltraject blijkt vaak dat er tussendoor flink mag worden bijgestuurd. Categorie theorie en praktijk. Daarom werken we ook langere perioden samen en worden medewerkers bij het proces betrokken.

Want misschien wel het mooiste van bouwblokjes software & co-creatie is dat het niet in beton is gegoten. Aanpassingen kunnen en moeten vaak snel worden doorgevoerd.

Afgestemd met de werkvloer. Niet van ‘bovenaf’ bedacht wat in de praktijk niet blijkt te werken.

Vandaar dat BIQQL betrokken blijft tot en met een succesvolle adoptie.

En wanneer is adoptie succesvol? Als we samen hebben gerealiseerd wat we samen hebben bedacht en er ruimte is voor nieuwe ideeën.

Herkenbaar? Wie weet wat voor moois wij in co-creatie kunnen bewerkstellingen!

Foto; Nander, Niels, Daan en Ernst aan tafel druk bezig interessant te doen.

Voorvertoning van afbeelding