Vervangen van verouderde (legacy) software

Maakt u ook nog gebruik van verouderde software? Legacy betekent letterlijk vertaald erfenis of nalatenschap. Wat er bedoeld wordt is “gedateerd”, in een negatieve context. Het zijn verouderde systemen waarvan de functionaliteit niet voldoet aan de eisen van deze tijd. Voorbeelden van verouderde software zijn Lotus Notes, Uniface en Progress. Denk ook aan verouderde MS Access databases of Excel sheets die ingezet worden als halve ERP systemen. 

Vaak zijn er meerdere redenen waarom deze software nog in gebruik is. Regelmatig is doorslaggevend dat er geen goed vervangend pakket te koop is in de markt. Door de jaren heen is de software aangepast aan de bedrijfsprocessen (maatwerk), vaak essentieel voor het goed verlopen van de processen bij een bedrijf.

Met het Microsoft Power Platform kunnen we stapsgewijs de bestaande software nabouwen. Er zijn inmiddels vele toepassingen ontwikkeld op het Power Platform welke laagdrempelig in te passen zijn, we willen enkel ontwikkelen wat niet te koop is. Realiseren is misschien een beter woord dan ontwikkelen, gezien het Power Platform een low-code platform is; werken met Power Apps & Automate is meer modelleren dan programmeren. Werken met standaard bouwblokken bespaart in bouw en onderhoud, de kennis is breed verkrijgbaar in de markt.